Kata Kerja 'Memberi/memberikan' Dan 'Menghadiahi/menghadiahkan' Dalam Sintaksis Bahasa Melayu: Satu Analisis Teori Prinsip Dan Parameter - Sim, Eileen Siew Wah (2009)
Kajian ini meneliti perlakuan sintaksis kata kerja memberi/memberikan dan menghadiahil menghadiahkan dalam ayat penyata bahasa Melayu dan cuba memberikan penjelasan teoretis berlandaskan Teori Prinsip dan Parameter (1986, 1993, 1995).