Adsorption Studies Of Aromatic Compounds In Aqueous Solution Onto Activated Carbons. - Ghafar, Faridah (2004)
Fokus penyelidikan ini adalah untuk menyelidik penyingkiran sebatian aromatik; benzena, toluena dan o-xylena daripada larutan berair melalui penjerapan ke atas karbon teraktif komersil; Norit GAC 1240 (N1240) dan Calgon Filtrasorb 300 (F300).