Characterization Of The Homologs Of A Diagnostically Significant Brugia Malayi Gene (Bm17DIII) In Wuchereria Bancrofti, Loa Loa and Onchocerca Volvulus [RA644.F5 R788 2007 f rb]. - Abdul Aziz, Ros Azeana (2006)
Satu ujian pantas yang dikenali sebagai BRUGIArapid (BR) yang mengesan antibodi IgG4 terhadap antigen rekombinan B. malayi (BmR1) adalah sangat berguna dalam pemetaan dan pengawasan kawasan yang endemik bagi filariasis brugia.