Figura Wanita Dalam Karya Pelukis Wanita Malaysia. - Yuen, Chee Ling (2007)
Catan figuratif menekankan keunggulan figura manusia sebagai individu, atau berkumpulan, menggambarkan potret, atau siri potret-potret dalam sitiuasi tertentu melakukan sejumlah aktiviti. Tesis ini khusus menumpukan perhatian kepada imej wanita yang dilukis pelukis wanita dalam perkembangan seni lukis moden Malaysia.