Potensi Sisa Pemprosesan Tilapia (Oreochromis Niloticus) Sebagai Bahan Asas Perisa Makanan [SH167.T54 N737 2007 f rb ]. - Mohamad, Nizaha Juhaida (2007)
Penimbunan sisa pemprosesan tilapia akibat pemfiletan dijangka meningkat dengan peningkatan penghasilan tilapia dunia (dijangkakan 2,000,000 mt pada 2010). Di Malaysia pula dijangka mencecah 120,000 mt pada 2010.