Measurement And Prediction Of Densities And Viscosities Of Aqueous Binary And Ternary Solutions At Temparatures From 20 To 60 C [QC189.A6 P191 2007 f rb]. - Pang, Fong Meng (2007)
Ketumpatan dan kelikatan bagi sistem larutan akueus binari dan ternari 1-propanol + H2O, 2-propanol + H2O, urea + H2O, 1-propanol + natrium klorida + H2O, 1-propanol + urea + H2O, 2-propanol + natrium klorida + H2O dan 2-propanol + urea + H2O telah ditentukan dalam seluruh julat komposisi dan pada julat suhu 20 hingga 60 °C.