Correlation Between Total Phenolics And Mineral Content With Antioxidant Activity And Determination Of Bioactive Compounds In Various Local Bananas (Musa Sp.) - Md Yusoff, Nor Adlin (2008)
Kajian ini dijalankan bagi menilai korelasi antara bahan fenolik dan kandungan mineral dengan aktiviti antioksida di dalam pelbagai ekstrak kulit dan buah pisang, Musa sp. tempatan.