Design Of An Automated Slide Capturing System With A DSP-Based Automatic Features Extraction Of Thinprep Images For Cervical Cancer [RC280.U8 R627 2008 f rb]. - Mat Noor, Nor Rizuan (2008)
Kaedah konvensional untuk mengesan kanser pangkal rahim melibatkan pakar patologi dan sitologis memeriksa slaid palitan ThinPrep® di bawah mikroskop cahaya di bawah pembesaran 100X dan 400X.