Evaluation Of Cholera Vaccine Candidates VCUSM2 (0139), VCUSM4 (El Tor) And Its Bivalent Vaccine Formulation [RA644.C3 K96 2008 f rb]. - Sinniah, Kurunathan (2008)
Kolera pernah berlaku di hampir kesemua pelusuk dunia dan dua kumpulan-sera telah dikenalpasti sebagai penyebab kolera iaitu V. cholerae O1 and V. cholerae O139.