Domain dan elemen kompetensi tingkah laku dan kemahiran employabiliti bagi pelatih industri automotif - Abd Samad, Noorazman (2016)
Kualiti pekerja mahir yang dinilai oleh industri automotif melalui dua aspek kemahiran iaitu kemahiran teknikal dan kemahiran bukan teknikal. Walaubagaimana pun Institut Latihan Kemahiran Awam (ILKA), gagal melahirkan pelatih memiliki kompetensi tingkah laku dan kemahiran employabiliti yang tinggi. Justeru itu kajian ini bertujuan meneroka domain dan elemen kompetensi tingkah laku dan kemahiran employabiliti bagi pelatih in