Set borang penilaian prestasi pensyarah politeknik - Mohd Yunan, Yusrizal Sufardi (2003)
Kajian ini dilakukan bagi memenuhi syarat penganugerahan Sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional. Tajuk kajian ini adalah 'Set Borang Penilaian Prestasi Pensyarah Politeknik'. Kajian ini dijalankan adalah untuk menilai kesesuaian set borang penilaian prestasi bagi digunakan oleh pensyarah politeknik. Responden kajian terdiri daripada pelajar Jabatan Perdagangan Politeknik Port Dickson. Seramai 86 orang pelajar telah dipilih secara rawak bagi mewakili populasi responden seramai 104 orang pelajar. Pengumpulan data dilakukan melalui kaedah instrumentasi borang soal selidik. Penganalisaan data adalah menggunakan perisian Statistical Paskages for Social Sciene (SPSS) versi 11.0. Data dianalisis bagi mendapatkan peratusan dan juga min. Hasil dapatan menunjukkan keseluruhannya responden bersetuju dengan kesesuaian set borang penilaian yang telah dihasilkan serta memberikan pendapat agar set borang penilaian prestasi ini digunakan pada awal dan hujung semester. Pemilihan pelajar bagi mengisi set borang penilaian prestasi juga haruslah telus dan dilakukan secara rawak.